KAIP RINKTIS EKOLOGIŠKĄ PRODUKTĄ

Šylant klimatui, keičiantis ar net nykstant augalų ir gyvūnų rūšims, o žmonėms vis dažniau sergant autoimuninėmis ar kitokiomis „keistomis“ ligomis, atsigręžiama į tai, ką valgome, kaip tas maistas užauginamas. Ekologiški produktai tampa vis populiaresni, tačiau ar visada žinome, kas slepiasi po šiuo ženklu?  Ekologiškas maistas – tai aplinką tausojantys, užauginti be pesticidų, pagaminti nenaudojant nereikalingų […]

EKOLOGINĖ GAMYBA TURI TAPTI NORMA: PAMOKOS IŠ „ORGANIC SUMMIT 2025“ KOPENHAGOJE

Ekologinė gamyba šiandien dar dažnai pristatoma kaip alternatyva. Tačiau renginio „Organic Summit 2025“ Kopenhagoje išvados kitokios – tai ne niša, tai sistema, kurios reikia visiems. Ir tai turi tapti norma, jei norime gyventi sveikoje, tvarioje ateityje. Danija turi didžiausią pasaulyje ekologiškų produktų dalį rinkoje – per 11 proc.  visų mažmeninių pardavimų. Daugiau kaip tūkstantis Kopenhagos […]